ingyen

Betűtészta Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Bán Zoltán András

Betűtészta

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

Balassa Péterrel nyaraltam az Operaház balatonfüredi horgásztanyáján. A sok nem-horgász közül föltűnt egy tizenhárom éves fiú, aki állandóan olvasott. Odamentünk hozzá, s megkérdeztük, mit olvas. Fölnézett ránk (a fűben hevert), s érintkezésünket rövidre zárni igyekezvén szárazon közölte, hogy Durkheim Az öngyilkosságról szóló művét. Beszélgetést kezdeményeztünk, amelybe igen kelletlenül ment bele, de aztán észrevette, hogy mi is szoktunk olvasni és gondolkodni. Így kezdődött ismeretségünk, majd barátságunk.
Amikor Az elme szabad állat című 2000-es kritika-kötetéről írtam, Réz Pál lelkemre kötötte, hogy megemlítsem: Bán vérbeli kritikus. Ezt a jelzőt igen fontosnak tartotta; a minőségérzék és a ragyogó írni tudás mellett valószínűleg az elme szabad kalandozását, a kiszámíthatatlanságot, öntörvényűséget értette rajta, az ítélet-osztó nagyképűség hiányát, miközben – minden olvasója tudja – Bán nem fukarkodik az ítéletekben, s nem egykönnyen lelkesíthető. Nem törekszik kanonizáló aktusok celebrálására, 2009-es kötetének címe egyenesen azt jelenti be, hogy Meghalt a főítész. De az ellenkező végletbe sem esik, olvasójának soha nincs az az érzése, hogy valamit pusztán azért mond, hogy meghökkentsen, hogy szembeússzon az árral, hogy valamit föltétlenül egyedül csak ő képviseljen. Vonakodva állít össze könyvet kritikusi, esszéírói munkásságából (ez a mostani a harmadik), kíméletlen – és szerintem túlzó – szigorral rostálja írásait. Az eredmény azonban pompás; nemcsak gondolatgazdag és érdekes, hanem szórakoztató, olvasmányos is. Korántsem csak a grand art, a nagy művészet foglalkoztatja, sőt, jelen kötetében éppenséggel kevésbé, hanem a “kisebb” – néha egyáltalában nem kicsi – műfajok, például a krimi, amelynek új magyar szavát – bűnregény – is ő alkotta meg, továbbá a töredékes magyar mitológia, “az ősmagyar zsibvásár”, Bolond Istók, akiről régóta hangoztatja, hogy elveszett, soha létre nem hozott mítoszunknak ő lenne a vezéralakja, valamint az újrafordítások nagy kérdései, és mennyi minden még.
Bán Zoltán Andrással (alias Csont Andrással, Kompolthy Zsigmonddal) sok minden történt az említett nyár óta eltelt félszáz évben. Kirajzolódott érdeklődési köre, megalkotta félreismerhetetlen irodalmári profilját. Élete forgandóságában mindig a könyv játszotta a főszerepet. A nagy kritikus nagy olvasó. Képzeletemben még mindig azon az egykori plage-on falja a könyveket, egyiket a másik után.

Radnóti Sándor

Információ:

Formátum:epub.pdf.mobi.fb2
ibooks.txt.lit

Kiadó:
PESTI KALLIGRAM KFT.
Oldalak száma:
328
Borító:
KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly:
500 gr
ISBN:
9789634680628
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2018
Árukód:
2716170 / 1175960

Üres online:333

Könyv letöltése:111

Az ár:

Betűtészta e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Betűtészta Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Betűtészta. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Betűtészta PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Letölt Könyv Betűtészta PDF EPUB; ingyenes e-könyv Betűtészta FB2 könyv pdf;Letölthető ingyen Betűtészta FB2 DJVU; Online ingyen Olvasás Betűtészta iBook MOBI; Ingyenes online olvasás Betűtészta DJVU EPUB;e-könyv Download Betűtészta PDF DOC; pdf könyv Betűtészta TXT iPhone; Ingyenes e-book pdf Betűtészta FB2 EPUB; Ingyenes e-könyv pdf Betűtészta KINDLE;
Betűtészta pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
letöltési könyv Betűtészta MOBI ingyen magyar
letöltése pdf Betűtészta ingyen
Betűtészta letöltés epub magyar
Betűtészta mobil könyv
Betűtészta tanulni ingyen online
hangoskönyv Betűtészta
letöltés Betűtészta epub ingyenes ipad
letöltési könyv Betűtészta pdf
letöltése könyv Betűtészta epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
Betűtészta online spanyol
Betűtészta hangoskönyv ingyenes magyarul online
Betűtészta teljes könyv
Betűtészta book pdf
üres online Betűtészta pdf
letöltési könyv Betűtészta Bán Zoltán András


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Betűtészta.pdf

Betűtészta.ePub

ISBN: 9789634680628

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük