ingyenes

A lobbi-jelenség Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Burai Petra – Hajdu Nóra – Juhász Gábor – Simon Zoltán

A lobbi-jelenség

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

A szerzőket és a kiadót az az alapvető cél vezette, hogy feltérképezzenek egy olyan területet, amellyel a hazai társadalomtudomány még alig foglalkozott. A lobbizás kifejezés itthon egyelőre mind elméleti, mind gyakorlati értelemben magyarázatra szorul. Talán azért ennyire félreismert illetve nem ismert a fogalom nálunk, mert a magyar közélet, a közpolitika nem érdekelt abban, hogy a lobbizás szabályozottá és átláthatóvá, gyakorlata széles körben műveltté váljon. A szerzők reményei szerint a kötet segíthet a lobbizás fogalmának tisztázásában.

A lobbi-jelenség kifejezés talányossága ellenére épp azt a sokszínűséget ragadja meg, amely a lobbi(zás)t mint érdekérvényesítő tevékenységet és sajátos politikai cselekvést jellemzi. Természetes jelenség, hogy az érdekeinket érvényre juttatni kapcsolataink útján lehet. A kapcsolatok, a szakmai elismertség és a bizalom olyan tőke, amelyet nem érint a gazdasági válság, kormányváltás, korszak- vagy rendszerváltás. A kapcsolat tőke, és a bizalom tőkésíthető. Ezen alapul a lobbizás, és általa valósul meg a kapcsolat tőkésítése. A bizalmi kapcsolatok tisztaságát és elfogadottságát az etikai és normatív szabályok betartásával és ennek felmutatásával lehet biztosítani, elhatárolva azokat a korrupciós kapcsolatoktól és hálózatoktól. A professzionálisan és átláthatóan végzett lobbizás, érdekérvényesítés jelentősen hozzájárulhat a politika transzparens működéséhez.
A kötet megpróbálja a szabályozási pontokat és jógyakorlatokat kijelölni, amelyek mentén működőképes és hatékony mederben lehetséges folytatni a lobbi tevékenységet. Tankönyvként működik a társadalomtudományokat oktató karok hallgatói számára, szakirodalomként az egyetemi oktatók, társadalomtudósok számára, akiknek kutatási területe érinti a lobbi témáját; és egyúttal megkerülhetetlen alapműként azok számára, akik szeretnének többet megérteni a közpolitikai döntésekből, többet szeretnének tudni azok hátteréről, mechanizmusairól.

Információ:

Formátum:pdf.epub.lit.ibooks
mobi.ogg.rtf

Kiadó:
NAPVILÁG KIADÓ KFT.
Oldalak száma:
252
Borító:
KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
Súly:
200 gr
ISBN:
9789633383070
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2014
Árukód:
2485778 / 1105251

Üres online:333

Könyv letöltése:777

Az ár:

A lobbi-jelenség e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

A lobbi-jelenség Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub A lobbi-jelenség. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a A lobbi-jelenség PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Olvassa el a letöltés ingyenes online A lobbi-jelenség PDF EPUB; ingyenes e-könyv A lobbi-jelenség FB2 könyv pdf;Letölthető ingyen A lobbi-jelenség MOBI PDF; e-book Letöltés A lobbi-jelenség FB2 RTF TXT; Ingyenes online olvasás A lobbi-jelenség könyv magyar; Ingyenes online A lobbi-jelenség iBook iPad; pdf könyv A lobbi-jelenség TXT iPhone;Letöltés online pdf 9789633383070 A lobbi-jelenség TXT magyar;Letöltés Online A lobbi-jelenség iPad TXT;
A lobbi-jelenség letöltés epub magyar
üres online A lobbi-jelenség pdf
A lobbi-jelenség online spanyol
letöltés A lobbi-jelenség epub ingyenes ipad
letöltése könyv A lobbi-jelenség epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
letöltési könyv A lobbi-jelenség Burai Petra – Hajdu Nóra – Juhász Gábor – Simon Zoltán
A lobbi-jelenség pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
A lobbi-jelenség mobil könyv
A lobbi-jelenség book pdf
hangoskönyv A lobbi-jelenség
A lobbi-jelenség teljes könyv
letöltési könyv A lobbi-jelenség MOBI ingyen magyar
letöltési könyv A lobbi-jelenség pdf
A lobbi-jelenség tanulni ingyen online
letöltése pdf A lobbi-jelenség ingyen
A lobbi-jelenség hangoskönyv ingyenes magyarul online


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

A lobbi-jelenség.pdf

A lobbi-jelenség.ePub

ISBN: 9789633383070

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük