ingyenes

A birodalom trubadúrjai Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Ewa M. Thompson

A birodalom trubadúrjai

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

Az orosz irodalom és a kolonializmus.
A 20. század második felében, a klasszikus gyarmatbirodalmak szétesése után viharos fejlődésnek indultak a posztkolonialista kutatások. Az újraolvasás során a legnagyobb klasszikusok műveiben is kimutatták a dominancia és az alárendelődés, a tekintély és az engedelmesség játékát. Mivel e kritika művelői a harmadik világ és a legfejlettebb országok közti konfliktusokat vizsgálták, az orosz irodalom kimaradt ebből. A ruszisták a cári és a szovjet hagyományokat követve továbbra is idealizálják az orosz kultúra sikereit.
Ewa Thompson alapvető fordulatot hozott a 1920. századi orosz irodalom posztkolonialista újraértelmezésével. Olyan műveket mutat be teljesen újszerűen, mint a Háború és béke, amely a világ legerősebb áldozatának beállított Orosz Birodalom alapító mítosza. Thompson bizonyítja, hogy ebben az irodalomban sokkal mélyebb és kifinomultabb a hatalom és a szöveg közti kapcsolat, mint első pillantásra gondolnánk. Továbbá meggyőzi olvasóit arról, hogy nem csak marxista alapon művelhető a posztkolonialista kritika.
Megfigyelhetjük, hogyan hatotta át a birodalmi mítosz az orosz költők és írók műveit, s az irodalom milyen reprezentációs stratégiákkal alakította ki a kiváló oroszok, a Nyugatot is lenyűgöző nagy kultúra és az ártatlanul szenvedő Oroszország szuggesztív képét ennek árnyékában pedig hogyan vázolták fel a leigázott nemzetek sztereotip portréját. A birodalmi eszme stabilizálásában még a kommunista rendszert romboló Szolzsenyicin is részt vett. Az elemzés időnként elhagyja az irodalom területét: a tudománytörténet meghamisítását és a háborús sajtókampányokat is bemutatja. Az utolsó fejezetben pedig megismerjük azokat, akik mint Ludmila Petrusevszkaja túl akarnak lépni ezen a végzetes hagyományon.

Részlet Szörényi László Utószavából:
Azért olvastam forradalmi újdonságként Ewa Thompson könyvét, mert hajdanában a közép-ázsiai térségbe sorolható Iránnal is foglalkoztam. Természetesen ez a térség is érintkezett az orosz hatalmi törekvésekkel és az orosz kultúrával, itt is megfigyelhetők az átváltoztatások sajátos technikái, melyeket oly nagy alapossággal mutat be a szerző, mégsem gondoltam, hogy ilyen olvasata is lehet Tolsztojnak és Turgenyevnek, noha mindkét írónak nagy híve vagyok. Tolsztojra is vonatkozik az, amit Dickensről bizonyított Said: mivel magáénak fogadta el a gyarmatosítók nézőpontját és értékítéleteit, ő is azok közé tartozik, akik a saját igényeikhez igazították az európai kultúra torzításait.

Információ:

Formátum:epub.pdf.mobi.fb2
ibooks.txt.lit

Kiadó:
Örökség Kultúrpol.Int.Nonprof.Kft.
Oldalak száma:
406
Borító:
RAGASZTOTT
Súly:
623 gr
ISBN:
9786158015639
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2015
Árukód:
2643999 / 1150820
Sorozat:
NYUGAT-EURÁZSIAI IDŐ
Fordító:
Kovács Lajos
Fordító:
Pálfalvi Lajos

Üres online:1004

Könyv letöltése:1007

Az ár:

A birodalom trubadúrjai e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

A birodalom trubadúrjai Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub A birodalom trubadúrjai. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a A birodalom trubadúrjai PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Letölt Könyv A birodalom trubadúrjai PDF EPUB; ingyenes e-könyv A birodalom trubadúrjai FB2 könyv pdf; Letöltés könyv A birodalom trubadúrjai FB2 DJVU;Letöltés ebook pdf A birodalom trubadúrjai FB2 RTF TXT;Könyv letöltése A birodalom trubadúrjai könyv magyar; Ingyenes online A birodalom trubadúrjai PDF DOC;Olvassa el A birodalom trubadúrjai TXT iPhone; Ingyenes e-book pdf A birodalom trubadúrjai DJVU AWZ;Letöltés Online A birodalom trubadúrjai KINDLE;
A birodalom trubadúrjai online spanyol
hangoskönyv A birodalom trubadúrjai
A birodalom trubadúrjai tanulni ingyen online
A birodalom trubadúrjai pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
A birodalom trubadúrjai teljes könyv
letöltési könyv A birodalom trubadúrjai pdf
A birodalom trubadúrjai mobil könyv
A birodalom trubadúrjai hangoskönyv ingyenes magyarul online
letöltési könyv A birodalom trubadúrjai MOBI ingyen magyar
A birodalom trubadúrjai letöltés epub magyar
letöltés A birodalom trubadúrjai epub ingyenes ipad
letöltése pdf A birodalom trubadúrjai ingyen
üres online A birodalom trubadúrjai pdf
letöltése könyv A birodalom trubadúrjai epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
letöltési könyv A birodalom trubadúrjai Ewa M. Thompson
A birodalom trubadúrjai book pdf


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

A birodalom trubadúrjai.pdf

A birodalom trubadúrjai.ePub

ISBN: 9786158015639

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük