ingyenes

Zarándoklat az atyai házba Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Böjte Csaba

Zarándoklat az atyai házba

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

Zúg a laptopunk, zúg az agyunk, bennünk is számtalan különböző program fut párhuzamosan, míg egyszer csak azt vesszük észre, hogy a rendszert egyre jobban belassítja, netán teljesen lefagyasztja. Sokunk sírfelirata lehetne: Itt sem nyugszik XY. Ahogy ez is: Itt nyugszik XY, mi meg otthon.

Muszáj ennek így lennie? Nem lehet egyszerűsíteni? Muszáj, hogy gyerekeink mókuskerekünk pörgésétől kiábrándulva elveszítsék életbátorságukat, és inkább megmaradnak a mamahotel, papabank biztonságos, kihívásmentes keretei között, nem mernek dönteni, nem köteleződnek el, mint hogy ők is hasonló ringbe szálljanak be? Muszáj, hogy a mindennapi feladatok felőröljenek vagy megfélemlítsenek, és lefagyva a töredékét végezzük el annak, amire képesek lennénk? Muszáj, hogy a fáradtságtól kiboruljunk, és egyre elviselhetetlenebbek, szeretetlenebbek legyünk?

Csaba testvér legújabb füves könyve ebben a küzdelemben nyújt segítséget: hogy az önismeret segítségével megtaláljuk, melyek azok a ,,programok”, amiket valóban futtatnunk kell, és melyek azok, amiket nyugodt szívvel bezárhatunk. Segít, hogyan tudjuk az önneveléssel a sávszélességünket bővíteni. Derűvel biztat, hogy belevessük magunkat az élet nagy kalandjába, hogy értékesnek éljük meg a mindennapi apró-cseprő dolgaink teljesítését is.

És ha a rendszer belassul, netán befagy, nincs más hátra, mint a kikapcsolás, újraindítás vagy újratelepítés. Erre szolgálnak életünkben a pihenőnapok, a vasárnapok, az ünnepek, mikor azon is elgondolkodhatunk, hogy bár futnak bennünk a programok, futunk mi magunk is, de vajon a célt látjuk-e, és jó irányba megyünk?

Álljunk meg, akár ezzel a könyvvel a kezünkben, hogy haladni tudjunk!

Karikó Éva

Részlet Csaba testvér előszavából:

,,Nem fogok nekiállni tanulni! Még egyszer nem megyek neki a megalázó érettségi vizsgának!” – mondja nekem is dacosan egy fiatal, és leszegi a fejét. Nézem a sudár, szép növésű gyermeket. Mit is mondhatnék neki? Érvek, győzködés helyett egy rövid történetbe kezdek:

Nemrég egy roma származású férfi keresett meg Fogaras mellől, koldult, segítséget kért. Kezet fogtunk, és mivel furcsán állt a keze, rákérdeztem, mi történt vele. ,,Körfűrész levágta, de én addig kiabáltam, míg visszavarrták.” Kérdőn, kerek szemmel néztem rá, és ő elkezdett beszélni: ,,Óvatlan voltam, és a forgó acél a csukló fölött elkapta a karomat, egy pillanat műve volt, a kezem leesett, de én felvettem a fűrészporból és lepalltam róla a faforgácsot, majd kiabálva orvoshoz szaladtam, kértem, hogy varrják vissza. Az orvos a faluban nem tudott segíteni, de én sírva kértem újból és újból. Végül azt tanácsolta, hogy Marosvásárhelyen próbáljak szerencsét. Egy zacskóba jeget tettek a kezemre, és elvittek a kórházba. Az út hosszú volt, nem akartak fogadni, se pénzem, se betegbiztosításom nem volt, de sírtam, könyörögtem, hangosan kiabáltam, és végül visszavarrták a kezemet. Most már tudok fogni is vele.”

Néztem az egyszerű embert, hatalmas hitével maga vitte el levágott kezét a háromszáz kilométerre lévő kórházba! Bátran, a természet törvényeivel, a gyáva, kishitű józan ésszel és a bürokrácia labirintusával szembement egymagában, és megmentette a levágott kezét. Saját kezemre néztem! Vajon én felvettem volna a magam kezét a porból? Vajon én az orvosi józan ész érvei hallatán belenyugodtam volna a veszteségbe, vagy nekiindultam volna az egy százalék esélynek sírva, zokogva? Hiszek-e ennyire az orvosi tudásban, az emberi jóságban, a természet gyógyító erejében, a nehézségeken győzedelmeskedő emberben, mint ez a koldus? Szó nélkül néztem az embert, és csodálattal újból megfogtam a kezét, de most már nem mint adakozó, hanem mint egy koldus, ki a hitben, reményben, élni akarásban gazdagabb testvérétől tanulni akar.

A történet véget ért. A komolyan figyelő tizenéves szemébe néztem: ,,Tudod mit? Legyen ez a levágott kéz a te példaképed, mely reményből, hitből újjászületett! Ne add fel! Menj neki újból a vizsgának, és ha nagyon akarod, győzedelmeskedni fogsz!” Adtál, Urunk, egy életet, s hogy mi fér bele a születésünk és halálunk közé, az rajtunk múlik. Az óra ketyeg, biztos, hogy megáll. Adj erőt, Urunk, hogy talpra állva továbbmenjünk, és elérjük céljainkat!

Szeretettel, Csaba testvér

A kötetet összeállította és sajtó alá rendezte: Karikó Éva

Fotók: Lettner Kriszta

Információ:

Formátum:pdf.epub.lit.ibooks
mobi.ogg.rtf

Kiadó:
HELIKON KIADÓ KFT.
Oldalak száma:
245
Borító:
KEMÉNYTÁBLA
Súly:
424 gr
ISBN:
9789632277547
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2016
Árukód:
2679519 / 1155920
Illusztráció:
KÉPEKKEL

Üres online:1003

Könyv letöltése:999

Az ár:

Zarándoklat az atyai házba e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Zarándoklat az atyai házba Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Zarándoklat az atyai házba. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Zarándoklat az atyai házba PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Letölt Könyv Zarándoklat az atyai házba MOBI TXT;Letöltés Online Zarándoklat az atyai házba DOC MOBI EPUB; Letöltés könyv Zarándoklat az atyai házba MOBI PDF; Online ingyen Olvasás Zarándoklat az atyai házba iBook MOBI; Ingyenes online olvasás Zarándoklat az atyai házba DJVU EPUB;Olvassa el letöltés Zarándoklat az atyai házba iBook iPad; Letöltés Zarándoklat az atyai házba KINDLE könyv; Ingyenes e-book pdf Zarándoklat az atyai házba FB2 EPUB; Ingyenes e-könyv pdf Zarándoklat az atyai házba KINDLE;
Zarándoklat az atyai házba book pdf
letöltési könyv Zarándoklat az atyai házba Böjte Csaba
letöltés Zarándoklat az atyai házba epub ingyenes ipad
Zarándoklat az atyai házba letöltés epub magyar
letöltési könyv Zarándoklat az atyai házba MOBI ingyen magyar
hangoskönyv Zarándoklat az atyai házba
Zarándoklat az atyai házba online spanyol
üres online Zarándoklat az atyai házba pdf
Zarándoklat az atyai házba mobil könyv
Zarándoklat az atyai házba teljes könyv
Zarándoklat az atyai házba tanulni ingyen online
letöltése könyv Zarándoklat az atyai házba epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
letöltése pdf Zarándoklat az atyai házba ingyen
Zarándoklat az atyai házba hangoskönyv ingyenes magyarul online
Zarándoklat az atyai házba pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
letöltési könyv Zarándoklat az atyai házba pdf


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Zarándoklat az atyai házba.pdf

Zarándoklat az atyai házba.ePub

ISBN: 9789632277547

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük