ingyenes

Lilla és Tündérbogyó Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Kádár Annamária

Lilla és Tündérbogyó

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

E kötet Lilla és Tündérbogyó összes eddigi kalandját gyűjti egy csokorba. A Mesepszichológia első és második részében megjelent húsz mesét tíz vadonatúj követi, amelyek szórakoztatva segítenek a gyermek érzelmi intelligenciájának fejlesztésében.
A mesék önéletrajzi ihletésűek: azokra az érzésekre építettem őket, amelyeket gyermekkoromban megéltem, és az emlékezetemből sikerült felidéznem. A bennem élő felnőtt faggatta a bennem élő gyermeket, és fordítva, a gyermek a felnőttet, hogy ezeket a korai belső élményeket minél hitelesebben tudjam visszaadni.
De miért is van szükség az érzelmi intelligencia fejlesztésére gyermekkorban? Ahhoz, hogy lelkileg egészséges felnőtteké váljunk, jó kapcsolatokat alakítsunk ki, képesek legyünk együttműködni másokkal, saját érdekeinket érvényesíteni, kezelni a konfliktusainkat, és helyes döntéseket hozni, tárgyi tudásunk mellett elemi szükségünk van érzelmi ügyességre, pallérozottságra is: az érzelmek felismerésének, megfogalmazásának és hatékony szabályozásának képességére.
Mindezt fokozatosan sajátítjuk el gyermekkorban. Ha megtapasztalhatjuk azt, hogy a szüleink érzelmileg hozzáférhetők, érzékenyek a szükségleteinkre, kifejezhetjük feléjük a negatív érzelmeinket is, és ezeket csillapítják, akkor belsővé tesszük ezt a mintát, így tanuljuk meg az érzelmi szabályozás képességét. Ugyanakkor az is lényeges, hogy szülőként is hitelesen, kongruensen fejezzük ki érzelmeinket, vagyis az, amit kifelé mutatunk, azonos legyen azzal, amit megélünk – így tudunk a személyiségünkön keresztül a legerősebben hatni a gyermekünkre. Ebben a folyamatban fontos segítséget jelenthetnek számunkra a mesék.
Tündérbogyó segít Lillának és a mesét hallgató gyermeknek is kifejezni az érzelmeit, megérteni és elfogadni azokat. Nem oktat ki, nem mondja meg, mit kell tenni, csupán ott van Lillával örömében, bánatában, magányában; együtt érez vele, amikor csalódott; megérti és visszatükrözi érzelmeit; törődik a szükségleteivel, és támogatja őt döntéseiben. Lilla kifejezheti előtte negatív érzelmeit is, nem kell tartania attól, hogy barátja kineveti vagy megkérdőjelezi azokat. Tündérbogyó példát mutat arra, hogyan lehet a fájdalmas belső élményeket például a haragot, a testvérféltékenységet, a gyászt – feldolgozni, a félelmeket kezelni. Beszélgetnek szeretetnyelvekről, családi történetekről, az álmok, vágyak megvalósulásáról és a másság elfogadásáról is. A mesét hallgató gyermeknek a Lillával és Tündérbogyóval való azonosulás lehetőséget ad saját érzelmei megfogalmazására, kifejezésére és a hasonló önéletrajzi emlékek felelevenítésére.
Kívánom, hogy szülőként és pedagógusként mi magunk is legyünk Tündérbogyók, akik olyan élményekkel ajándékozzuk meg a gyermeket, amelyekre szívesen emlékszik majd vissza felnőttkorában, és amelyek erőforrást jelentenek számára a nehéz pillanatokban is

Információ:

Formátum:epub.pdf.mobi.fb2
ibooks.txt.lit

Kiadó:
KULCSLYUK KIADÓ KFT.
Oldalak száma:
208
Borító:
KEMÉNYTÁBLA
Súly:
484 gr
ISBN:
9786155281358
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2018
Árukód:
2687903 / 1159180
Illusztráció:
MOLDOVÁN MÁRIA RAJZAIVAL

Üres online:333

Könyv letöltése:1003

Az ár:

Lilla és Tündérbogyó e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Lilla és Tündérbogyó Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Lilla és Tündérbogyó. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Lilla és Tündérbogyó PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Olvassa el a letöltés ingyenes online Lilla és Tündérbogyó PDF EPUB;Letöltés Online Lilla és Tündérbogyó DOC MOBI EPUB;Letölthető ingyen Lilla és Tündérbogyó FB2 DJVU; e-book Letöltés Lilla és Tündérbogyó iBook MOBI; e-book Letöltés pdf Lilla és Tündérbogyó könyv magyar;Olvassa el letöltés Lilla és Tündérbogyó iPhone español; Ingyenes e-könyv Lilla és Tündérbogyó KINDLE könyv;Letöltés online pdf 9786155281358 Lilla és Tündérbogyó TXT magyar;Letöltés Online Lilla és Tündérbogyó iPad TXT;
Lilla és Tündérbogyó mobil könyv
letöltési könyv Lilla és Tündérbogyó pdf
letöltése pdf Lilla és Tündérbogyó ingyen
üres online Lilla és Tündérbogyó pdf
Lilla és Tündérbogyó hangoskönyv ingyenes magyarul online
letöltés Lilla és Tündérbogyó epub ingyenes ipad
Lilla és Tündérbogyó tanulni ingyen online
letöltési könyv Lilla és Tündérbogyó Kádár Annamária
Lilla és Tündérbogyó book pdf
hangoskönyv Lilla és Tündérbogyó
Lilla és Tündérbogyó teljes könyv
Lilla és Tündérbogyó letöltés epub magyar
Lilla és Tündérbogyó pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
letöltése könyv Lilla és Tündérbogyó epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
Lilla és Tündérbogyó online spanyol
letöltési könyv Lilla és Tündérbogyó MOBI ingyen magyar


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Lilla és Tündérbogyó.pdf

Lilla és Tündérbogyó.ePub

ISBN: 9786155281358

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük