ingyenes

Moralia Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Nagy Szent Gergely

Moralia

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

Nagy Szent Gergelyt az őskeresztény irodalomtörténet mint a négy legnagyobb nyugati egyházatya egyikét tartja számon. A Jób könyvének kifejtését a testvérek kérésére írja meg. Az eredeti mű 35 kötetet tesz ki, ebből 5 kötetnyit tart most kezében az olvasó. E kommentár a Szentírás szavait háromféle módon részletesen megvizsgálva tárgyalja. Először a történet alapját rakja le a szó szerinti értelmezés által, azután pedig az allegorikus jelentésen keresztül felemelkedik a hitnek a várába, Krisztusra vonatkoztatva Jób történetének szavait, legvégül pedig az erkölcsi tanítás által megvizsgálja azt, amit életünkben meg kell tartanunk. Saját magunkra kell alakítani ugyanis, amit olvasunk, hogy a hallás felébressze a lelket, és amit hallott, annak megvalósítására siessen az életben.

A Jób könyvéhez írt magyarázat feltárja előttünk a Biblia mélységes kincseit, amelyekben az Istent kereső lélek hol vigasztalást, hol bátorítást talál, és útmutatást, hogy fáradozása ne legyen hiábavaló, valamint lelkének üdvös táplálékot, hogy a küzdelmekben el ne csüggedjen. Amint Jézus mondja: Nem akarom őket éhen elbocsátani, nehogy kidőljenek az úton. Ti adjatok nekik enni! Vagyis a ti igehirdetésetekben kapják meg a vigasztalás igéit, nehogy az igazság eledelét nélkülözve elpusztuljanak ennek az életnek a fáradozásaiban. Az Istent igazán szerető lélek egész buzgalommal csak Isten után törekszik, akit szeret, és e világon semmi sem elégíti ki forró vágyát, csak Isten szeretete. A szeretet ezen lángja a lélekben a vétek minden rozsdáját fölemészti, ami által a lélek egyre inkább képessé válik szeretett Ura befogadására.
Tartalomjegyzék:
Nagy Szent Gergely életrajza 7. old. A könyvek megtalálásának története 19. old. Kísérőlevél 23. old. Előszó 31. old. Első könyv 47. old. Második könyv 77. old. Harmadik könyv 129. old. Negyedik könyv 167. old. Ötödik könyv 219. old. Jegyzetek 277. old.

Információ:

Formátum:.pdf.djvu.epub.mobi.txt
fb2.ibooks.lit.ogg

Kiadó:
TEREBINT BT.
Oldalak száma:
288
Borító:
KEMÉNYTÁBLA
Súly:
410 gr
ISBN:
9789630041027
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2015
Árukód:
2624702 / 1148422
Fordító:
Barotai György
Fordító:
P. Urbán

Üres online:1112

Könyv letöltése:111

Az ár:

Moralia e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Moralia Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Moralia. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Moralia PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Letölt Könyv Moralia PDF EPUB; ingyenes e-könyv Moralia FB2 könyv pdf;Letölthető ingyen Moralia FB2 DJVU; e-book Letöltés Moralia FB2 RTF TXT; Ingyenes online olvasás Moralia DJVU EPUB; Ingyenes online Moralia iBook iPad; Letöltés Moralia TXT iPhone; Ingyenes e-book pdf Moralia FB2 EPUB; Ingyenes e-könyv pdf Moralia DOC iPhone;
letöltése könyv Moralia epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
Moralia book pdf
Moralia letöltés epub magyar
Moralia online spanyol
Moralia tanulni ingyen online
Moralia hangoskönyv ingyenes magyarul online
letöltési könyv Moralia Nagy Szent Gergely
üres online Moralia pdf
Moralia mobil könyv
Moralia pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
hangoskönyv Moralia
letöltése pdf Moralia ingyen
Moralia teljes könyv
letöltési könyv Moralia pdf
letöltési könyv Moralia MOBI ingyen magyar
letöltés Moralia epub ingyenes ipad


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Moralia.pdf

Moralia.ePub

ISBN: 9789630041027

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük