ingyenes

Képkalapács Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Deres Kornélia

Képkalapács

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

A Szegedy-Maszák Mihály professzor emlékének ajánlott Képkalapács a kortárs színház intermediális szigeteit kutatja. Technológia, színház és mozgóképek a boncasztalon. A magyar és nemzetközi színház- és médiaelméleti diskurzusok el- és átrendezésével célja (újra)értelmezni izgalmas alkotói módszereket, rendezői törekvéseket, előadástípusokat. Központi kérdése, hogy a mozgókép elterjedése miképpen formálta a színház hagyományait.
A könyv fókuszában a képek és a nézés (szokás)rendje áll, valamint olyan színházi alkotók, akik számolnak a valóságot alakító médiumok összefonódásaival, illetve ezek színreviteli lehetőségeivel. Hazaiak és külföldiek egyaránt: Hudi László, Bodó Viktor, Mundruczó Kornél, Frank Castorf, a Wooster Group, a Gob Squad, a Hotel Modern.
A fejezetek az idő érzékelése, a jelenlét módozatai, a narráció típusai, valamint az erőszak reprezentációi mentén vezetik az olvasót a médiumok színpada felé. Ahol a Képkalapács lecsap: dobozéletekre, ötödik falra, radikális jelenlétre, szörnyeteg struktúrára. A költőként régóta ismert Deres Kornélia első monográfiája.
Deres Kornélia (1987, Miskolc) költő, színháztörténész, szerkesztő, a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusa. Tanulmányait az ELTE BTK magyar és angol szakjain végezte, 2011-től ugyanitt az Irodalomtudományi Doktori Iskola ösztöndíjas hallgatója. 2015-ben doktori fokozatot szerez (PhD, summa cum laude). 2003 óta publikál. Szőrapa című első verseskötete (JAK-füzetek, 2011) Makói Medáliák-díjban részesült. Írásait eddig német, cseh, szerb, szlovén, horvát, lengyel és bolgár nyelvre fordították le. 2011 óta a JAK felolvasó-színházi sorozatának gazdája. 2014-ben a Visegrád Irodalmi Ösztöndíj program résztvevője Prágában, 2013-ban DAAD fiatal kutatói ösztöndíjban, 2011-ben Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjban részesült. Több művészeti szervezet mellett tagja az MTA Köztestületének és az International Federation for Theatre Researchnek.

Információ:

Formátum:epub.pdf.mobi.fb2
ibooks.txt.lit

Kiadó:
PRAE.HU Kft.
Oldalak száma:
256
Borító:
FÜLES, KARTONÁLT
Súly:
306 gr
ISBN:
9786155470073
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2016
Árukód:
2694689 / 1163850

Üres online:555

Könyv letöltése:777

Az ár:

Képkalapács e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Képkalapács Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Képkalapács. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Képkalapács PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Letölt Könyv Képkalapács E-könyv magyar pdf; ingyenes e-könyv Képkalapács DOC MOBI EPUB; Letöltés könyv Képkalapács FB2 DJVU; Online ingyen Olvasás Képkalapács iBook MOBI; e-book Letöltés pdf Képkalapács könyv magyar; Ingyenes online Képkalapács iPhone español; Letöltés Képkalapács KINDLE könyv;Letöltés online pdf 9786155470073 Képkalapács TXT magyar;Letöltés Online Képkalapács DOC iPhone;
letöltési könyv Képkalapács MOBI ingyen magyar
hangoskönyv Képkalapács
letöltési könyv Képkalapács Deres Kornélia
Képkalapács pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
Képkalapács mobil könyv
Képkalapács online spanyol
Képkalapács book pdf
letöltése pdf Képkalapács ingyen
üres online Képkalapács pdf
Képkalapács hangoskönyv ingyenes magyarul online
Képkalapács teljes könyv
Képkalapács letöltés epub magyar
Képkalapács tanulni ingyen online
letöltési könyv Képkalapács pdf
letöltés Képkalapács epub ingyenes ipad
letöltése könyv Képkalapács epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Képkalapács.pdf

Képkalapács.ePub

ISBN: 9786155470073

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük