ingyenes

Zűr a Paradicsomban Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Slavoj Zizek

Zűr a Paradicsomban

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

A Nyugat legveszélyesebb filozófusa
Adam Kirsch

Bár olyan világban élünk, amelyben szinte állandósult a válság, mintha mégis elfogadnánk, hogy a kapitalizmus ez az alaptalan reményekkel kecsegtető, szédítő és szédelgő ideológia a lehetséges világok legjobbikát jeleníti meg. A nagyobb egyenlőség, a több demokrácia és az erősebb szolidaritás világa ellenben nehézkesnek és unalmasnak, sőt bizonyos szempontból egyenesen veszedelmesnek tűnik: megvalósítása csak szürke, túlszabályozott, falanszterszerű társadalomhoz vezethet. Slavoj Żiľek azt fejtegeti e rendkívül időszerű könyvében, hogy mi sem áll távolabb az igazságtól.
Ha valóban szeretnénk jobb, igazságosabb, az emberi kreativitás kibontakozását elősegítő és az emberi méltóságot védelmező társadalmat elképzelni, akkor fel kell ismernünk, mondja a filozófus, hogy a kapitalizmus kínálja a legunalmasabb, a legdermesztőbb jövőt: az állandó változás látszatát keltve ugyanis mindig ugyanazt tálalja fel, csak egyre nagyobb mennyiségben; ezzel szemben az igazi egyenlőségért, ha úgy tetszik, a kommunizmusért vívott harc az igazán merész és ígéretes vállalkozás.
Míg Fukuyama a történelem végét és a liberális demokrácia teljes diadalát hirdette, míg Samuel P. Huntington szerint elkerülhetetlen a civilizációk összecsapása, és ezért minden erőnkkel védenünk kell saját kultúránkat, míg Thomas Piketty az egyre nagyobb egyenlőtlenség okozta veszélyekre figyelmeztet, és a kapitalista rendszeren belül próbál erre megoldást találni addig a világhírű szlovén filozófus, a baloldali radikális gondolkodás legbefolyásosabb alakja amellett érvel, hogy mai problémáink csak a kommunizmus perspektívájából értelmezhetők és oldhatók meg. És hogy feltétlenül meg kell próbálnunk felépíteni az igazi egyenlőségen alapuló társadalmat, hacsak nem olyan világban akarunk élni, amelyben zombik és vámpírok uralkodnak.

A kultúraelmélet Elvis Presleyje.
Chronicle of Higher Education

A freudi és a lacani pszichoanalízisre, illetve Hegel és Marx dialektikus gondolkodására támaszkodva (R)iľek a hétköznapi ideológiák sok esetben üdítően irritáló kritikáját bontja ki. Mai globális kapitalizmusunknak és ideológiai jelenségeinek e szórakoztató és szellemes elemzése intellektuális és ideológiai szövetségese, a francia Alain Badiou megállapításainak gondolatébresztő ismertetésével párosul… A globális tiltakozó mozgalmakban megjelenő kommunista horizontot megőrizni és a politika alapjává megtenni: (R)iľek felfogása szerint ez napjaink voltaképpeni feladata.
Janosik Herder

Kevés gondolkodó illusztrálja jobban a mai kapitalizmus ellentmondásait, mint Slavoj (R)iľek… Az elképesztő intellektuális túltermelést megvalósító életművében (R)iľek a jelen rendjének fantazmagorikus kritikáját alkotta meg, olyat, amely állítása szerint s bizonyos szempontból valóban gyakorlatilag mindent tagad, ami jelenleg létezik.
John Gray, New York Review of Books

A pszichoanalízisnek, sőt általában a kultúraelméletnek az elmúlt évtizedek folyamán színre lépett legfélelmetesebben ragyogó képviselője.
Terry Eagleton, London Review of Books

Nincs olyan társadalmi vagy természeti jelenség, amelyre ne terjesztené ki elméleti vizsgálódását.
Rebecca Mead, New Yorker

Ha Szlovéniában maradt volna, Szlovénia pedig kommunista ország maradt volna, akkor (R)iľekből nem lett volna az az ártalmas fickó, akivé vált időközben. Valójában ha nem szólna komolyabb érv amellett, hogy sajnálkozzunk a kelet-európai kommunizmus összeomlásán, (R)iľek rászabadítása a nyugati tudományos életre alighanem önmagában elégséges volna. Jacques Lacan pszichoanalitikus vízióját mint az új, szocialista filozófia transzcendentális alapját elfogadva (R)iľeknek sikerül minden elődjét fölülmúlni az izgalom fokozásában.
Roger Scruton: Fools, Frauds and Firebrands. Thinkers of the New Left

Európa új értelmiségi élcsapatának kedvenc gondolkodója (R)iľeket olvasni, amikor az elemében van, csodálatos és időnként riasztó élmény: amit művel, az részben filozófiai kötéltánc, részben végtelenített performance, részben intellektuális hullámvasutazás
Sean OHagan, Observer

Ellenállhatatlan a prózája, néha őrült, de sohasem unalmas.
New Statesman

(R)iľek az angolszász világban szupersztárrá vált az elmúlt években míg Magyarországon szűkebb körben ismert. A videóit több százezren nézik a megosztókon (annak dacára, hogy másfél óra filozófiai előadás hosszúnak számít a neten), számos egyetemen vendégoktató, a legnagyobb nyugati lapokban publikál, a könyvei is jól fogynak.
Stílusa miatt sokan támadják Noam Chomskyval is volt egy nagyobb csörtéje: Chomsky azzal vádolta, hogy csak hangzatos szavakat használ, csak jó színész, aki könnyen eladja magát, de mondanivalója nincs. Valamint, hogy a szlovén filozófus elméletei nem alapulnak empirikus tapasztalaton. Erre (R)iľek visszatámadott, és azt mondta, hogy soha az életben nem látott embert, aki empirikusan többet tévedett volna, mint Chomsky.
Sarnyai Gábor, MNO

Információ:

Formátum:pdf.epub.lit.ibooks
mobi.ogg.rtf

Kiadó:
EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma:
392
Borító:
KEMÉNYTÁBLA
Súly:
382 gr
ISBN:
9789634053897
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2016
Árukód:
2679987 / 1156277
Fordító:
Reich Vilmos

Üres online:888

Könyv letöltése:777

Az ár:

Zűr a Paradicsomban e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Zűr a Paradicsomban Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Zűr a Paradicsomban. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Zűr a Paradicsomban PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Olvassa el a letöltés ingyenes online Zűr a Paradicsomban E-könyv magyar pdf; ingyenes e-könyv Zűr a Paradicsomban FB2 könyv pdf; Letöltés könyv Zűr a Paradicsomban MOBI PDF; Online ingyen Olvasás Zűr a Paradicsomban FB2 RTF TXT;Könyv letöltése Zűr a Paradicsomban DJVU EPUB;e-könyv Download Zűr a Paradicsomban iBook iPad;Olvassa el Zűr a Paradicsomban KINDLE könyv; Ingyenes e-book pdf Zűr a Paradicsomban DJVU AWZ; Ingyenes e-könyv pdf Zűr a Paradicsomban iPad TXT;
letöltése pdf Zűr a Paradicsomban ingyen
letöltési könyv Zűr a Paradicsomban Slavoj Zizek
letöltés Zűr a Paradicsomban epub ingyenes ipad
Zűr a Paradicsomban mobil könyv
letöltési könyv Zűr a Paradicsomban MOBI ingyen magyar
letöltése könyv Zűr a Paradicsomban epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
Zűr a Paradicsomban letöltés epub magyar
Zűr a Paradicsomban hangoskönyv ingyenes magyarul online
Zűr a Paradicsomban online spanyol
hangoskönyv Zűr a Paradicsomban
Zűr a Paradicsomban pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
üres online Zűr a Paradicsomban pdf
Zűr a Paradicsomban teljes könyv
Zűr a Paradicsomban tanulni ingyen online
letöltési könyv Zűr a Paradicsomban pdf
Zűr a Paradicsomban book pdf


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Zűr a Paradicsomban.pdf

Zűr a Paradicsomban.ePub

ISBN: 9789634053897

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük