ingyenes

Az állami tulajdon pillanatai Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Voszka Éva

Az állami tulajdon pillanatai

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

Visszafordítható-e a privatizáció? Az elmúlt évtized hazai tapasztalata mellett az Európai Unió sok országa, sőt az államosításokat hagyományosan elutasító USA is azt példázza, hogy igen. A könyvben felvázolt gazdaságtörténeti körkép arra utal, hogy az állami tulajdon kiterjedésének megváltoztatása erős társadalmi megrázkódtatások idején nem szokatlan jelenség. Ezek a nagy hullámok, amelyeket a szerző a tulajdon pillanatainak nevez, biztos jelei a rendkívüli helyzetnek, és többnyire összekapcsolódnak az éppen uralkodó gazdaságpolitikai és elméleti paradigma megváltozásával.

A válságok kezelésére az európai országok kormányai a 20. században és azóta is alkalmas eszköznek találták az állami tulajdon kiterjedésének megváltoztatását. Csakhogy – lényegében ugyanolyan célokat kitűzve – eleinte sorozatosan a bővítés, majd pedig a szűkítés irányába léptek, 2008 után viszont az államosítás és a privatizáció egymással párhuzamosan szökött magasba. A fő tendencia elbizonytalanodásából és a legutóbbi “pillanat” több újszerű vonásából kiindulva a könyv nyíltan vállalt szándéka, hogy elbizonytalanítsa az Olvasót is néhány megkérdőjelezhetetlennek tekintett alapigazságban. Van-e tértől és időtől független biztos recept, örök igazság az államosítás vagy privatizáció kérdésében – létezik-e egyetlen helyes megoldás? Valóban éles-e a határ a köztulajdon és a magántulajdon között, tényleg szöges ellentétben áll-e egymással az államosítás és a privatizáció? Egyáltalán: ugyanazt jelentik-e ezek a fogalmak különböző korokban és különböző országokban?

Mivel a köztulajdon kérdése mind a gazdaságtörténet, mind az elmélettörténet tanulsága szerint szorosan összefügg az államnak a gazdaságban betöltött szerepével, a könyv nemcsak az államosítás és a privatizáció iránt érdeklődőknek ajánlható, hanem azoknak is, akik a gazdaságpolitikai döntések feltételrendszerének hatását, mozgatórugóit és a közgazdasági teóriákhoz fűződő viszonyát szeretnék jobban megismerni.

Információ:

Formátum:.pdf.djvu.epub.mobi.txt
fb2.ibooks.lit.ogg

Kiadó:
Akadémiai Kiadó Zrt.
Oldalak száma:
406
Borító:
KARTONÁLT
Súly:
580 gr
ISBN:
9789634541950
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2018
Árukód:
2714823 / 1174793

Üres online:888

Könyv letöltése:444

Az ár:

Az állami tulajdon pillanatai e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Az állami tulajdon pillanatai Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Az állami tulajdon pillanatai. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Az állami tulajdon pillanatai PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Olvassa el a letöltés ingyenes online Az állami tulajdon pillanatai E-könyv magyar pdf; ingyenes e-könyv Az állami tulajdon pillanatai FB2 könyv pdf; Letöltés könyv Az állami tulajdon pillanatai MOBI PDF;Letöltés ebook pdf Az állami tulajdon pillanatai iBook MOBI; e-book Letöltés pdf Az állami tulajdon pillanatai DJVU EPUB; Ingyenes online Az állami tulajdon pillanatai iBook iPad; pdf könyv Az állami tulajdon pillanatai KINDLE könyv; Ingyenes e-book pdf Az állami tulajdon pillanatai FB2 EPUB;Letöltés Online Az állami tulajdon pillanatai DOC iPhone;
letöltése könyv Az állami tulajdon pillanatai epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
hangoskönyv Az állami tulajdon pillanatai
letöltési könyv Az állami tulajdon pillanatai MOBI ingyen magyar
letöltés Az állami tulajdon pillanatai epub ingyenes ipad
Az állami tulajdon pillanatai book pdf
üres online Az állami tulajdon pillanatai pdf
Az állami tulajdon pillanatai hangoskönyv ingyenes magyarul online
letöltése pdf Az állami tulajdon pillanatai ingyen
letöltési könyv Az állami tulajdon pillanatai Voszka Éva
letöltési könyv Az állami tulajdon pillanatai pdf
Az állami tulajdon pillanatai online spanyol
Az állami tulajdon pillanatai letöltés epub magyar
Az állami tulajdon pillanatai teljes könyv
Az állami tulajdon pillanatai mobil könyv
Az állami tulajdon pillanatai pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
Az állami tulajdon pillanatai tanulni ingyen online


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Az állami tulajdon pillanatai.pdf

Az állami tulajdon pillanatai.ePub

ISBN: 9789634541950

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük