ingyen

Legkisebb közös többszörös Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Pirkko Saisio

Legkisebb közös többszörös

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

“2003: Finlandia-díj. 2016: Aleksis Kivi életműdíj.

Mikor kezd valaki íróvá válni? Talán akkor, amikor – nyolcévesen – életében először tudatosan megfogalmaz egy mondatot, addig csiszolgatva, javítgatva, míg megérzi a szavak teremtő erejének hatalmát. Ez a pillanat lesz Pirkko Saisio önéletrajzi regényének gyújtópontja, ami felé egész addigi kislányéletének bő humorral és varázslatos nyelviséggel megírt eseményei mutatnak, és ahonnan kibontakozik nagyívű irodalmi pályafutása, ami a mai finn irodalmi és kulturális élet egyik meghatározó személyiségévé teszi.

A Legkisebb közös többszörös regény hőse egy Pirkko Saisio nevezetű kislány és egy Pirkko Saisio nevezetű befutott író, társ és anya.
A regény első jelenetében a kislány egy novemberi reggelen, iskolába indulás előtt harmadik személyben kezd el gondolkodni önmagáról, mondatokat fogalmaz a fejében. A fejben egyre finomodó mondatok boldogsággal töltik el: megtörténik az első lépés az íróvá válás útján. A regényre végig jellemző az egyes szám első és egyes szám harmadik személyű narrátor használata.
A narrátorok két család történetét beszélik el: az apa és az anya családjáét.
Gyermekkori történeteken keresztül láthatjuk mi minden történhet az 50-es évek egyre kapitalistábbá váló Finnországában egy olyan kislánnyal, aki kommunista családban nő fel; akinek apja a Finn-Szovjet Társaságnál dolgozik, ugyanakkor Finnország első kiskereskedésének alapítója lesz; aki az első érettségi oklevelet szerző személy lesz a nagyobb családban; mihez kezd egy óvodás gyerek a családon kívülről jövő hatásokkal, például a hit és Isten kérdésével egy ateista családban; mit tesz a kamaszodó lány, amikor rádöbben arra, hogy a könyvespolcukon sorakozó Lenin- és Sztálin Összest titkolnia kell az iskolatársak, barátok előtt.
Saisio regénye Helsinkiben, kis finn falvakban és városokban játszódik. Ennek ellenére és ezzel együtt nem egy specifikusan finn regény. Sokkal inkább apa- és anyaregény, fejlődésregény. Humorral és (ön)iróniával beszél a gyerek-szülő kapcsolatról, azokról a pillanatokról, amikor a gyerek elkezdi meglátni szüleit. Ugyanakkor mesél arról is, hogy a szülő elvesztése felnőttkorban is mekkora fájdalommal jár.

Pirkko Saisio (1949) sokoldalú alakja a finn kultúrának: író, rendező, színész, dramaturg, 1997-2001 között a helsinki Színművészeti Főiskolán a dramaturgia professzora. Legismertebb tanítványa a magyarra is rendszeresen fordított Sofi Oksanen. Két regénye jelent meg eddig magyarul: a Káin leánya Pap Éva és a Betonéjszaka Kubínyi Kata fordításában.
Saisio 2003-ban megkapta Finnország legrangosabb irodalmi elismerésér, a Finlandia-díjat. 2016-ban Aleksis Kivi életműdíjjal tüntették ki.

Információ:

Formátum:pdf.epub.lit.ibooks
mobi.ogg.rtf

Kiadó:
POLAR KÖNYVEK
Oldalak száma:
260
Borító:
KEMÉNYTÁBLA
Súly:
380 gr
ISBN:
9786155866012
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2018
Árukód:
2714377 / 1174420
Fordító:
Varga P. Ildikó

Üres online:999

Könyv letöltése:888

Az ár:

Legkisebb közös többszörös e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Legkisebb közös többszörös Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Legkisebb közös többszörös. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Legkisebb közös többszörös PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Olvassa el a letöltés ingyenes online Legkisebb közös többszörös E-könyv magyar pdf;Letöltés Online Legkisebb közös többszörös DOC MOBI EPUB; Letöltés könyv Legkisebb közös többszörös FB2 DJVU; e-book Letöltés Legkisebb közös többszörös iBook MOBI;Könyv letöltése Legkisebb közös többszörös könyv magyar;Olvassa el letöltés Legkisebb közös többszörös iBook iPad; Letöltés Legkisebb közös többszörös TXT iPhone; Ingyenes e-book pdf Legkisebb közös többszörös DJVU AWZ; Ingyenes e-könyv pdf Legkisebb közös többszörös iPad TXT;
Legkisebb közös többszörös tanulni ingyen online
üres online Legkisebb közös többszörös pdf
Legkisebb közös többszörös pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
Legkisebb közös többszörös letöltés epub magyar
Legkisebb közös többszörös mobil könyv
letöltési könyv Legkisebb közös többszörös MOBI ingyen magyar
Legkisebb közös többszörös online spanyol
Legkisebb közös többszörös hangoskönyv ingyenes magyarul online
letöltési könyv Legkisebb közös többszörös pdf
letöltése pdf Legkisebb közös többszörös ingyen
letöltési könyv Legkisebb közös többszörös Pirkko Saisio
Legkisebb közös többszörös book pdf
letöltés Legkisebb közös többszörös epub ingyenes ipad
hangoskönyv Legkisebb közös többszörös
letöltése könyv Legkisebb közös többszörös epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
Legkisebb közös többszörös teljes könyv


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Legkisebb közös többszörös.pdf

Legkisebb közös többszörös.ePub

ISBN: 9786155866012

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük