ingyenes

Nagy Pécs könyv Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Bojár Iván András

Nagy Pécs könyv

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

Kedves Olvasónk!

Újabb jelentős szakmai állomáshoz érkeztünk. A két évvel ezelőtt megjelent nagy sikerű Nagy Káli Könyv után újabb izgalmas vállalkozás eredményét adhatjuk most olvasóink kezébe.
S ez: a Nagy Pécs Könyv!

Évek alatt összekovácsolódott baráti közösségünk újabb komoly lélegzetvételű munkája ez, melyben az előző kötetben kimunkált módszereinek és technikáink eredményeit igyekeztük kamatoztatni. Ezért a Nagy Pécs Könyv, ha lehet még kockázatosabb vállalkozás, mint az előző. Filmes és irodalmi körökben ismert jelenség, az első jól megoldott, sikeres film vagy regény utáni komoly próbatétel az első Másodikfilm vagy Másodikregény sikeres megvalósítása. Voltaképp sok alkotó itt és ekkor bukik el. Kiderül: csupán egyetlen történetre való igazi mondanivalója van. A második sőt harmadik nekifutás már üres, az első produkcióból készült sikerrecept alapján készülő lélektelen utánzat.

Nagyon bízunk abban, hogy velünk nem ez történt. Reményeinket fokozza, hogy bár eredetileg azzal a hittel rohamoztuk meg Pécs városát, hogy nálunk van a bölcsek köve, mi már pontosan tudjuk hogyan és miként kell, illik, szabad vagy érdemes egy földrajzi egységet, jelen esetben egy várost megtanulni, feldolgozni és láttatni. Ám ez hiábavaló volt. Pécs nem adta magát. Pécs nem a Káli. Értékei, hangsúlyai máshol helyezkednek el. Könyvünkben nemcsak a megismert és megszeretett várost mutatjuk meg, de magát a folyamatot is, ahogy a Pécsjárás hetei és hónapjai alatt egyre mélyebbre ereszkedtünk a város lelkébe.

Magyarországon szinte mindenkinek van képe Pécsről, erről a legtöbb városunkhoz képest kicsit délies és kulturális tartalmakban dúskáló szép városról. De természetes hogy többnyire Pécs közhelyeit, legalábbis pozitív tartalmú sztereotípiáit ismerjük. Munkánk során tudatosan törekedtünk rá, hogy ne a turizmusipar érthető okból ezerszer kitaposott útján haladva ismerjük és mutassuk meg ezt a várost, próbáljunk meg valami mást és többet is megmutatni az elsődlegesen ismerhető értékein túl.

Ha a Káli elsődleges értéke a táji szépsége, akkor itt, a világ legkisebb metropoliszában, a város kétségkívül nagyszámú szép látványelemét is megelőzően, az ember! Mégpedig a teremtő aktív, önálló gondolatokkal maga köré saját világot álmodó ember. És Pécs bővelkedik az efféle személyiségekben. Ha visszagondolok Pécsjárásunk közel másfél évnyi időszakára, akkor a hangulatos utcák, kapualjak, hátsó udvarok, mecsetek és múzeumok élményei mellett egyes addig személyesen nem vagy alig ismert helyi nobilitással való jó és elmélyült beszélgetés emléke a legerősebb.

Mintha külföldre mennénk, vagy külföldiekként látogatnánk Pécsre, ezzel a felfedezni vágyó idegenséggel érkeztünk oda és csakhamar kiderült a közös magyar anyanyelv még nem lenne elég gyorsan megérteni a pécsi létezés titkos kódjait. Hogy mitől válik pécsivé valaki, mik az okai a helyi viselkedési normáknak, amelyek a város társadalmában kiemelkedő szerepet rendelnek valaki személyéhez, ezt pontosan soha nem tudtuk meg. De sejtésünk azért mostanra kialakult már! És ami Pécsre nagyon jellemző, különösen sok más hazai várossal szemben, aki helyi szinten fontossá válik, az egyszer s mint országosan is jelentőséget mutat. Legyen szó rockzenészről, íróról, edzőről, szerkesztőről vagy zenészről és táncosról. Aki itt kitűnik, annak az országos térben is kimagasló helye lesz.

Ezt a könyvet is azzal a hittel készítettük, hogy amit e lapokon láttatunk, azok nemcsak a tematizáló helyszín, de az egész Magyarország legértékesebb részei. Most, a könyv elkészültével már biztosak vagyunk abban is, ha valaki az itt felsorakozó fényképeken, az egyes személyiségeket bemutató irodalmi portrékon keresztül találkozik Pécs városával, azonnal meglátja majd, ez a város magyar viszonylatban nem átlagosan értékes, de kiemelkedően izgalmas helyszín, inspiráló szellemi közösség, nagyszerű városi társadalom.

A Nagy Káli Könyvvel alapkövet kívántunk elhelyezni. Ez a mostani kötet már a fal emelkedését szolgálja. Munkánkat folytatni tervezzük. Nem csak hirdetjük, de mélyen hiszünk benne, hogy amint a Káli régió, vagy most Pécs városa komoly jövő előtt áll. Szeretnénk ebben az önismeretet erősítő szellemi építkező munkában továbbra is szerepet találni és ebben társunknak tudni Önt! Téged! Pécs eddigi és e könyv révén keletkező barátait

Nagy örömmel mutatjuk be tehát és még nagyobb öröm lesz számunkra, ha ez a most bemutatott kötetet otthon a belefelejtkezés, a rácsodálkozás és a megtermékenyítő felismerés élményét adja

Örömteli lapozgatást és olvasás kívánunk

A Nagy Pécs Könyv alkotói és kiadója

Információ:

Formátum:pdf.epub.lit.ibooks
mobi.ogg.rtf

Kiadó:
Itthon Van Otthon Nonprofit Kft.
Oldalak száma:
444
Borító:
CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly:
3420 gr
ISBN:
9786155773006
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2017
Árukód:
2713889 / 1174101
Illusztráció:
SZÍNES KÉPEKKEL
Fotózta:
Darabos György

Üres online:999

Könyv letöltése:777

Az ár:

Nagy Pécs könyv e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Nagy Pécs könyv Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Nagy Pécs könyv. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Nagy Pécs könyv PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Olvassa el a letöltés ingyenes online Nagy Pécs könyv MOBI TXT; ingyenes e-könyv Nagy Pécs könyv DOC MOBI EPUB;Letölthető ingyen Nagy Pécs könyv MOBI PDF;Letöltés ebook pdf Nagy Pécs könyv FB2 RTF TXT; Ingyenes online olvasás Nagy Pécs könyv DOC iBook; Ingyenes online Nagy Pécs könyv PDF DOC;Olvassa el Nagy Pécs könyv KINDLE könyv;Letöltés online pdf 9786155773006 Nagy Pécs könyv FB2 EPUB;Letöltés Online Nagy Pécs könyv KINDLE;
letöltése könyv Nagy Pécs könyv epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
Nagy Pécs könyv hangoskönyv ingyenes magyarul online
hangoskönyv Nagy Pécs könyv
Nagy Pécs könyv online spanyol
Nagy Pécs könyv pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
üres online Nagy Pécs könyv pdf
Nagy Pécs könyv book pdf
letöltési könyv Nagy Pécs könyv Bojár Iván András
letöltési könyv Nagy Pécs könyv pdf
Nagy Pécs könyv mobil könyv
Nagy Pécs könyv teljes könyv
Nagy Pécs könyv tanulni ingyen online
letöltési könyv Nagy Pécs könyv MOBI ingyen magyar
letöltés Nagy Pécs könyv epub ingyenes ipad
letöltése pdf Nagy Pécs könyv ingyen
Nagy Pécs könyv letöltés epub magyar


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Nagy Pécs könyv.pdf

Nagy Pécs könyv.ePub

ISBN: 9786155773006

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük