ingyenes

Ne vígy minket a kísértésbe Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Andrassew Iván

Ne vígy minket a kísértésbe

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

Tisztázni kell viszonyunkat Tőkés Lászlóval. [] Itt és most elnézést kérek mindenekelőtt Tőkés Lászlótól, a családjától, Joó Edithtől, legfőképpen a gyerekeitől és persze mindazoktól, akik ugyanúgy hittek abban, hogy Tőkés egy karizmatikus hős, mint ahogy én is hittem. Sokáig vívódtam magamban, mielőtt nekiláttam ennek a munkának. Küzdött bennem a jó ízlés és a kötelességtudat. Van-e jogom rettenetes dolgokat napvilágra segíteni, a világhálón szerteszét terjedő dokumentumokból egységes, elszomorító képet összeállítani valakiről, van-e jogom azokat szembesíteni a valósággal, akik őt ma is mélységesen tisztelik?
Végül is Tőkés László egyetlen mondata miatt döntöttem úgy, hogy megírom ezt a könyvet. Feleségéről, Joó Edithről a következőket írja egy, a gyerekeinek is címzett levelében: Egyházi tekintélyemet sötét alakokkal és erőkkel összefogva, tudatosan és szántszándékkal Ő maga rombolja a (volt) Szekuritáté módjára és kedvére. Hogy miért éppen ez a mondat győzött meg, az majd kiderül. Előre szólok, hogy nem foglalkozom Tőkés László politikai pályájával, egyházi viaskodásaival ezeket csak akkor érintem, ha föltétlenül szükséges. Nem foglalkozom a jelenlegi politikai küzdelmeivel sem legföljebb annyiban, hogy megpróbálom kideríteni: a tettei, a szavai, a viselkedése mennyiben következnek a jelleméből.
Előre szólok, hogy megrázó, ami az elém került dokumentumokból Tőkés Lászlóról kiderül. Engem is megrázott. Bárha sok-sok emberi élettel és tulajdonsággal szembesültem, nem hittem volna, hogy egy olyan méltóságú ember, mint ő, ugyanolyan kiszolgáltatott a saját jellemével szemben, mint bárki más. Olyan, mintha a forradalom hőse, a magyarság köztársasági elnöke – ahogy Orbán fogalmazott -, a lelkész, a püspök, az Európai Parlament alelnöke folyamatosan valami ördögfélével küzdene, és ezt a lelke körül ólálkodó lényt nem tudná legyőzni, legyűrni, elzavarni. Főleg akkor, ha a neki legjobban kiszolgáltatottakkal kellene emberségesen bánni. Elemi emberségesen. Tőkés László ördöge számos mutatkozási formát választ: hatalom, hiúság, pénz, asszony és a meglepő módon a szinte állandóan, mindenütt fölbukkanó Securitate. Megkísérlem, hogy megértsem. Talán Tőkés László is megért engem. Ahogy ő legjobb napjaiban lelkészként, püspökként és politikusként valamiféle igazsággal tartozott és tartozik a népének, a híveinek, úgy tartozom én is a birtokomba jutott igazsággal azoknak, akik őt lelkészüknek, püspöküknek, képviselőjüknek választják.

Információ:

Formátum:epub.pdf.mobi.fb2
ibooks.txt.lit

Kiadó:
NORAN LIBRO KFT.
Oldalak száma:
280
Borító:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly:
340 gr
ISBN:
9789639996816
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2012
Árukód:
2228561 / 1083103

Üres online:665

Könyv letöltése:888

Az ár:

Ne vígy minket a kísértésbe e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Ne vígy minket a kísértésbe Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Ne vígy minket a kísértésbe. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Ne vígy minket a kísértésbe PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Olvassa el a letöltés ingyenes online Ne vígy minket a kísértésbe E-könyv magyar pdf; ingyenes e-könyv Ne vígy minket a kísértésbe DOC MOBI EPUB;Letölthető ingyen Ne vígy minket a kísértésbe FB2 DJVU;Letöltés ebook pdf Ne vígy minket a kísértésbe FB2 RTF TXT; Ingyenes online olvasás Ne vígy minket a kísértésbe DOC iBook;e-könyv Download Ne vígy minket a kísértésbe iBook iPad; ebook pdf Ne vígy minket a kísértésbe KINDLE könyv;Letöltés online pdf 9789639996816 Ne vígy minket a kísértésbe TXT magyar; Ingyenes e-könyv pdf Ne vígy minket a kísértésbe KINDLE;
Ne vígy minket a kísértésbe online spanyol
Ne vígy minket a kísértésbe pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
letöltés Ne vígy minket a kísértésbe epub ingyenes ipad
Ne vígy minket a kísértésbe letöltés epub magyar
letöltése könyv Ne vígy minket a kísértésbe epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
Ne vígy minket a kísértésbe teljes könyv
Ne vígy minket a kísértésbe mobil könyv
hangoskönyv Ne vígy minket a kísértésbe
letöltési könyv Ne vígy minket a kísértésbe Andrassew Iván
üres online Ne vígy minket a kísértésbe pdf
letöltési könyv Ne vígy minket a kísértésbe MOBI ingyen magyar
letöltése pdf Ne vígy minket a kísértésbe ingyen
letöltési könyv Ne vígy minket a kísértésbe pdf
Ne vígy minket a kísértésbe hangoskönyv ingyenes magyarul online
Ne vígy minket a kísértésbe tanulni ingyen online
Ne vígy minket a kísértésbe book pdf


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Ne vígy minket a kísértésbe.pdf

Ne vígy minket a kísértésbe.ePub

ISBN: 9789639996816

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük