ingyenes

Hasonlatok Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Balázsi József Attila (Szerk.

Hasonlatok

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

A munkafüzet Balázsi József Attila Hasonlatszótár. A magyar nyelv régi és új szóláshasonlatai című, a Tinta Könyvkiadónál 2017-ben megjelent szótárának anyagára épül. E kézikönyv 1220 címszó alatt nyelvünk 4168 szóláshasonlatát értelmezi 4638 népköltészeti, szépirodalmi vagy sajtónyelvi példával illusztrálva, 683-nak megadva a szinonimáját, 703-nak pedig az antonimáját is.
A munkafüzet 48 különféle gyakorlatot tartalmaz, amelyek a hasonlatok és a szóláshasonlatok gazdag jelentéskörét és használatát világítják meg. 41 a mindennapi szóláshasonlatokat dolgozza fel, 7 pedig az irodalmi hasonlatok (Mikes Kelemen, Petőfi Sándor, Jókai Mór, Krúdy Gyula, Márai Sándor, Lewis Carrol) kimeríthetetlen világába is elkalauzolja az érdeklődőt. A magyar szóláshasonlatokkal kapcsolatos ismeretek elsajátításának megkönnyítése érdekében az egyes feladatok vagy egy-egy jelentésmező frazémáit dolgozzák fel, vagy valamely közös elemüknek köszönhetően említhetők egy csoportban, mint például szellemi képességek (olyan a feje, mint a rosta), termet (akkora vmi, mint egy bolhavese), állatok (lop vki, mint a tolvaj szarka), tulajdonnevet tartalmazó hasonlatok (beállít vki vhova, mint Pilátus Debrecenbe), időjárással kapcsolatosak (elázik vki, mint egy ürge), bibliaiak (áll vki, mint Bálám szamara) stb. A kötetet megoldókulcs és az irodalmi források jegyzéke zárja.
A munkafüzet anyagának sokoldalú feldolgozása éppen a feladatok említett sokrétűsége révén lehetséges: mind egyéni (otthoni), mind csoportos (iskolai) munkára alkalmas.

BALÁZSI JÓZSEF ATTILA, a mű szerzője nyelvész, nyelvtanár, kutatási területe a frazeológia, etimológia és lexikográfia. A Tinta Könyvkiadónál korábban megjelent kötetei: “Virágnak mondod, pedig nem az…” (2002), A sas egyedül repül (2017).

Információ:

Formátum:epub.pdf.mobi.fb2
ibooks.txt.lit

Kiadó:
TINTA KÖNYVKIADÓ KFT
Oldalak száma:
48
Borító:
IRKAFŰZÖTT
Súly:
96 gr
ISBN:
9789634091172
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2017
Árukód:
2708156 / 1170207
Sorozat:
ANYANYELVI KOMPETENCIAFEJLESZT? MUNKAFÜZETEK

Üres online:444

Könyv letöltése:999

Az ár:

Hasonlatok e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Hasonlatok Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Hasonlatok. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Hasonlatok PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Olvassa el a letöltés ingyenes online Hasonlatok PDF EPUB; ingyenes e-könyv Hasonlatok DOC MOBI EPUB;Letölthető ingyen Hasonlatok FB2 DJVU; e-book Letöltés Hasonlatok FB2 RTF TXT; e-book Letöltés pdf Hasonlatok DOC iBook;Olvassa el letöltés Hasonlatok iPhone español; Letöltés Hasonlatok TXT iPhone;Letöltés online pdf 9789634091172 Hasonlatok FB2 EPUB; Ingyenes e-könyv pdf Hasonlatok iPad TXT;
Hasonlatok pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
üres online Hasonlatok pdf
Hasonlatok tanulni ingyen online
letöltési könyv Hasonlatok pdf
letöltési könyv Hasonlatok Balázsi József Attila (Szerk.
letöltés Hasonlatok epub ingyenes ipad
Hasonlatok book pdf
letöltése pdf Hasonlatok ingyen
hangoskönyv Hasonlatok
Hasonlatok teljes könyv
Hasonlatok mobil könyv
letöltési könyv Hasonlatok MOBI ingyen magyar
letöltése könyv Hasonlatok epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
Hasonlatok hangoskönyv ingyenes magyarul online
Hasonlatok online spanyol
Hasonlatok letöltés epub magyar


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Hasonlatok.pdf

Hasonlatok.ePub

ISBN: 9789634091172

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük