ingyenes

Ráolvasások A-B. kötet Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Ilyefalvi Emese – Pócs Éva

Ráolvasások A-B. kötet

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

Gyűjtemény a legújabb korból (1851-2012) A kötet (Pócs Éva)

Gyűjtemény a történeti forrásokból (1488-1850) B kötet (Ilyefalvi Emese)
A magyar ráolvasások most megjelenő két kötete (A és B) jelentősen kibővített új kiadása az 1985-1986-ban az MTA Könyvtárának kiadásában megjelent, ma már szinte hozzáférhetetlen szöveggyűjteménynek. Az anyag gyarapodása elsősorban az elmúlt két évtizedben a határainkon innen és túl egyaránt intenzívebbé vált gyűjtőmunkának köszönhető: különösen a székelyföldi és moldvai anyag gazdagodott jelentősen, de a magyar ráolvasások térképének némely fehér foltját kárpátaljai, bácskai gyűjtések is segítettek eltüntetni. A történeti anyag is több mint kétszeresére szaporodott az első szöveggyűjtemény óta, a budapesti és kolozsvári, marosvásárhelyi archívumokban őrzött nemesi családi levéltárak, receptkönyvek, kincskereső varázskönyvek adataival, és nem utolsósorban a boszorkányperek újonnan feltárt dokumentumaiban fellelt átok- és ráolvasásszövegekkel.

Gyűjteményünk első, A kötete a ráolvasások 1920. századi, néprajzi gyűjtésekből, valamint kéziratos feljegyzésekből származó anyagát mutatja be; az első kiadás számára kialakított, a mágikus és vallásos szövegek funkciójára, hiedelemtartalmára, valamint a szövegek logikai és grammatikai struktúráira alapozott többdimenziós rendszerben. Az egyes szövegcsoportok bemutatását megelőzi egy-egy rövidebb bevezető tanulmány, amelyben kitekintés történik az adott szövegtípus elterjedésére, a más típusokban előforduló rokon motívumokra, az ismert európai párhuzamokra, sok esetben a magyar illetve európai kutatási problematikára is.

A második, B kötet a különböző történeti forrásokban fennmaradt ráolvasásokat adja közre a 15. századtól a 19. század közepéig. E szövegek közlésénél a tudományos hitelesség és az olvashatóság szempontjait egyaránt szem előtt tartottuk; az eredeti íráskép közlése mellett a teljes szöveghűség fenntartásával a mai helyesírással átírt változatokat is közöljük. Ezt az anyagot egy-egy forrástípus időrendjében és természetes csoportjaiban mutatjuk be. A két kötet közti átutalásokkal biztosítjuk, hogy a történeti adatok se szakadjanak ki az első kötetnek a magyar ráolvasások összességére érvényes rendszeréből. Minden fejezetet rövid tanulmány vezet be, amely az adott forrás jellegéről, valamint a benne foglalt ráolvasások keletkezési körülményeiről ad számot.

Információ:

Formátum:.pdf.djvu.epub.mobi.txt
fb2.ibooks.lit.ogg

Kiadó:
BALASSI KIADÓ KFT.
Borító:
CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly:
2190 gr
ISBN:
9789635069323
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2015
Árukód:
2602751 / 1145101
Sorozat:
A MAGYAR FOLKLÓR SZÖVEGVILÁGA

Üres online:1112

Könyv letöltése:444

Az ár:

Ráolvasások A-B. kötet e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Ráolvasások A-B. kötet Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Ráolvasások A-B. kötet. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Ráolvasások A-B. kötet PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Letölt Könyv Ráolvasások A-B. kötet E-könyv magyar pdf; ingyenes e-könyv Ráolvasások A-B. kötet FB2 könyv pdf; Letöltés könyv Ráolvasások A-B. kötet FB2 DJVU; Online ingyen Olvasás Ráolvasások A-B. kötet FB2 RTF TXT; e-book Letöltés pdf Ráolvasások A-B. kötet DOC iBook;e-könyv Download Ráolvasások A-B. kötet iPhone español; pdf könyv Ráolvasások A-B. kötet KINDLE könyv; Ingyenes e-book pdf Ráolvasások A-B. kötet DJVU AWZ;Letöltés Online Ráolvasások A-B. kötet iPad TXT;
Ráolvasások A-B. kötet book pdf
Ráolvasások A-B. kötet online spanyol
letöltési könyv Ráolvasások A-B. kötet MOBI ingyen magyar
letöltése könyv Ráolvasások A-B. kötet epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
Ráolvasások A-B. kötet letöltés epub magyar
letöltés Ráolvasások A-B. kötet epub ingyenes ipad
letöltése pdf Ráolvasások A-B. kötet ingyen
letöltési könyv Ráolvasások A-B. kötet pdf
letöltési könyv Ráolvasások A-B. kötet Ilyefalvi Emese – Pócs Éva
Ráolvasások A-B. kötet tanulni ingyen online
Ráolvasások A-B. kötet mobil könyv
hangoskönyv Ráolvasások A-B. kötet
Ráolvasások A-B. kötet hangoskönyv ingyenes magyarul online
Ráolvasások A-B. kötet teljes könyv
Ráolvasások A-B. kötet pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
üres online Ráolvasások A-B. kötet pdf


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Ráolvasások A-B. kötet.pdf

Ráolvasások A-B. kötet.ePub

ISBN: 9789635069323

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük