E-könyv ingyenes

Solymosunk Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Füleki Gábor

Solymosunk

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

Újszülött könyvvel lettünk gazdagabbak Gyöngyössolymoson! Vártuk már érkezésed, légy hát üdvözölve, Írás-kisded! Az első gondolatom a könyv megjelenése feletti örömöm, melyben remélem, hogy Olvasó, Szerző egyaránt azonosul velem. Ünnepi az esemény, mert falunk első irodalmi szintű, igényes megjelenítése, mondhatnám, mintegy beemelése a hazai irodalomba.
Miért is ragaszkodunk hozzá, mit is szeretünk szűkebb tájhazánkban, Mátraalján? Mit jelent a táj az itt élőknek, a solymosiaknak? Megkérdeztük-e már magunktól, miért is oly kedves szívünknek kis falunk a hegyek lábánál? Bizony, nem is egyszerű megfogalmazni ragaszkodó szeretetünket.
Földim és barátom, Füleki Gábor sorait olvasva könyvében leltem válaszokra.
Ugye, adva van egy mátraaljai drágakő, amit Gyöngyössolymos falujának hívunk… aztán egy solymosi, fiatal íróember kézbe veszi ezt az ékkövet, dédelgeti, babusgatja, körbeszemléli és mesél… mesél, róla, nekünk, helybélieknek, s országnak, világnak. Tanár létére, már csak tudhat mesélni! – mondom magamban. Miről is mesél az ifjú Tanár úr? Solymosi ízeket, zamatokat, illatokat idéz, képeket villant a nyári konyháról, versbe faragja az évszakokat, felidézi a nagyfügedi buszsofőrt, aztán az emlékek a családról, gyermekkorról, iskoláról, a faluról… Nem tesz mást, mint vállalt feladatát teljesíti, hiszen az író, költő dolga a táj szépségének megörökítése, megéneklése.
,,Ha belenézek, belépek e tájba, elveszem, feloldódom, úszom benne, mint élőközegemben…” – írja Gábor a könyvben. Mi más lenne ez, mint a táj iránt érzett feltétlen szerelem megvallása! Csak éppen elszoktunk a mai világban a tájhaza iránti érzelmektől, különösképp, hogy ennek hangot is adjunk. Aki szülő-felnevelő falujáról álmodik, aki tágabb földjét, régióját, a Mátraalját szívén viseli, azt hazaszeretetnek hívjuk, amely soha el nem múló érzés, és örökkön papírra kívánkozik.
Ahogy lapozom a könyvet, olyan érzésem támad, mintha a Szerelmes földrajz egy fejezetének képsorai peregnének előttem. Mondhatom, ez a könyv a mi szerelmes földrajzunk, a solymosiaké.
Gyöngyössolymosunk szerelmes földrajzát ajánlom jó szívvel az Olvasónak, ahogy a faluszerelmes Füleki Gábor látta és megfogalmazta.

Kovács Sándor

Információ:

Formátum:.pdf.djvu.epub.mobi.txt
fb2.ibooks.lit.ogg

Kiadó:
NAPKÚT KIADÓ KFT
Oldalak száma:
136
Borító:
CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly:
500 gr
ISBN:
9786155738029
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2018
Árukód:
2714654 / 1174653

Üres online:444

Könyv letöltése:1002

Az ár:

Solymosunk e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Solymosunk Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Solymosunk. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Solymosunk PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Letölt Könyv Solymosunk PDF EPUB; ingyenes e-könyv Solymosunk DOC MOBI EPUB;Letölthető ingyen Solymosunk FB2 DJVU;Letöltés ebook pdf Solymosunk iBook MOBI; e-book Letöltés pdf Solymosunk könyv magyar;Olvassa el letöltés Solymosunk iPhone español; Letöltés Solymosunk KINDLE könyv; Ingyenes e-book pdf Solymosunk FB2 EPUB; Ingyenes e-könyv pdf Solymosunk iPad TXT;
Solymosunk letöltés epub magyar
letöltése pdf Solymosunk ingyen
letöltési könyv Solymosunk MOBI ingyen magyar
letöltési könyv Solymosunk Füleki Gábor
Solymosunk online spanyol
Solymosunk tanulni ingyen online
Solymosunk book pdf
letöltési könyv Solymosunk pdf
Solymosunk teljes könyv
üres online Solymosunk pdf
hangoskönyv Solymosunk
Solymosunk mobil könyv
Solymosunk hangoskönyv ingyenes magyarul online
Solymosunk pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
letöltés Solymosunk epub ingyenes ipad
letöltése könyv Solymosunk epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Solymosunk.pdf

Solymosunk.ePub

ISBN: 9786155738029

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük