E-könyv ingyenes

Más csak levelenként kapja a borostyánt… Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Rózsafalvi Zsuzsanna (Szerk.

Más csak levelenként kapja a borostyánt…

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

Az Arany János-emlékév leghangsúlyosabb eseménye az Országos Széchényi Könyvtárban a 2017. április 28-án nyílt “Más csak levelenként kapja a borostyánt…” – Kincsek, kultusz, hatástörténet című kiállítás.

A Nemzeti Ereklyetérben és az Ars Librorum kiállítóterében berendezett interaktív tárlat a Könyvtár kézirattárának páratlan kincseire épül, kiegészülvén a korabeli első folyóirat-megjelenésekkel, kötetkiadásokkal, de kitér az Arany-recepció és kultusz kérdéseire is. E gazdag anyag – Rózsafalvi Zsuzsanna kurátor által szerkesztett – kiállítási katalógusa a tárlókban elhelyezett kincsek színes képanyagának közreadásával és részletes bemutatásával őrzi az emlékév e kiemelt, reprezentatív eseményét a jövő számára.

A kiállítás központi eleme a Toldi-trilógia kézirategyüttese, melyet a költő leszármazottai adományoztak 1899-ben az Országos Széchényi Könyvtárnak. A Toldi, a Toldi estéjének két teljes kéziratvariánsa és a Toldi szerelme tisztázott példánya eredetiben volt látható a kiállításon, miként számos más jelentős Arany-mű kézirata is, így pl. a Családi kör, a Hídavatás, a Vörös Rébék és a Buda halála.

A látogatók bepillanthattak a költő akadémiai munkájába, a Petőfivel való levelezésébe, megtekinthették – a szintén a nemzeti könyvtárban őrzött – híres Petőfi-rajzokat Arany Jánosról, illetve a Csonka-toronyról.

Az életút kronologikus és témaorientált bemutatása mellett helyet kaptak az összeállításban az Arany személye és az életműve által ihletett képzőművészeti alkotások eredetijei is – így Barabás Miklós, Székely Bertalan, Buday György, Stróbl Alajos munkái, melyeket a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum bocsátott rendelkezésünkre.

A kiállításnak része napjaink Arany-kultusza is, melynek egyik aktuális megnyilvánulása közel száz kortárs magyar költő verses reflexiója, melyet az ünnepi év alkalmából a nemzeti könyvtár felkérésére kéziratos formában küldtek el a kiállítás számára. A kortárs versekből 24 karát címen jelent meg válogatáskötet, ám a kiállítás zárását követően Kézirattárunk az értékes kézirategyüttest mint az 2017-es Arany János-emlékév egyik emlékét külön fondban őrzi majd meg.

A kimagasló kincseiben, apró részleteiben is bőséges, a költő pályájának, életművének szinte minden területére kiterjedő kiállítás jelentőségét és gazdagságát legalább újabb száz évre – növelve az aranyhíd fesztávját – őrzi e reprezentatív és igényes kiadvány.

Információ:

Formátum:pdf.epub.lit.ibooks
mobi.ogg.rtf

Kiadó:
ORSZÁGOS SZÉCHENYI KÖNYVTÁR
Oldalak száma:
296
Borító:
CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly:
1444 gr
ISBN:
9789632006697
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2017
Árukód:
2710483 / 1171720
Illusztráció:
FOTÓKKAL

Üres online:444

Könyv letöltése:1005

Az ár:

Más csak levelenként kapja a borostyánt… e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

Más csak levelenként kapja a borostyánt… Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub Más csak levelenként kapja a borostyánt…. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a Más csak levelenként kapja a borostyánt… PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Olvassa el a letöltés ingyenes online Más csak levelenként kapja a borostyánt… PDF EPUB;Letöltés Online Más csak levelenként kapja a borostyánt… DOC MOBI EPUB; Letöltés könyv Más csak levelenként kapja a borostyánt… MOBI PDF;Letöltés ebook pdf Más csak levelenként kapja a borostyánt… FB2 RTF TXT;Könyv letöltése Más csak levelenként kapja a borostyánt… DJVU EPUB; Ingyenes online Más csak levelenként kapja a borostyánt… iPhone español; Letöltés Más csak levelenként kapja a borostyánt… TXT iPhone; Ingyenes e-book pdf Más csak levelenként kapja a borostyánt… DJVU AWZ; Ingyenes e-könyv pdf Más csak levelenként kapja a borostyánt… KINDLE;
Más csak levelenként kapja a borostyánt… teljes könyv
hangoskönyv Más csak levelenként kapja a borostyánt…
letöltés Más csak levelenként kapja a borostyánt… epub ingyenes ipad
üres online Más csak levelenként kapja a borostyánt… pdf
Más csak levelenként kapja a borostyánt… letöltés epub magyar
Más csak levelenként kapja a borostyánt… online spanyol
Más csak levelenként kapja a borostyánt… book pdf
Más csak levelenként kapja a borostyánt… mobil könyv
Más csak levelenként kapja a borostyánt… tanulni ingyen online
letöltési könyv Más csak levelenként kapja a borostyánt… Rózsafalvi Zsuzsanna (Szerk.
Más csak levelenként kapja a borostyánt… hangoskönyv ingyenes magyarul online
letöltése pdf Más csak levelenként kapja a borostyánt… ingyen
letöltése könyv Más csak levelenként kapja a borostyánt… epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
letöltési könyv Más csak levelenként kapja a borostyánt… pdf
letöltési könyv Más csak levelenként kapja a borostyánt… MOBI ingyen magyar
Más csak levelenként kapja a borostyánt… pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

Más csak levelenként kapja a borostyánt….pdf

Más csak levelenként kapja a borostyánt….ePub

ISBN: 9789632006697

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük