E-könyv ingyenes

A Mester és Margarita Letöltés INGYENES PDF [EPUB/MOBI]

Mihail Bulgakov

A Mester és Margarita

Nyelv: Magyar
Ár: INGYENES

Könyv letöltése

Közel tizenkét éven át dolgozott Bulgakov “A Mester és Margarita” című regényen: 1928-tól 1940 februárjáig. Az egyre keményedő sztálini kultúrpolitika közegében a regény készültét is olyannyira titokban tartotta, hogy legszűkebb baráti körén kívül senki sem tudott róla – kivéve a körülötte rajzó ügynököket, besúgókat. 1930-ban, miután a “Képmutatók cselszövése” című darabját betiltották, megsemmisíti a kézirat egy részét: “Én magam dobtam a kályhába az ördögről szóló regényemet” – írja a szovjet kormányhoz címzett levelében. 1933-ban, miután barátja, Nyikolaj Erdman drámaíró letartóztatásának hírét veszi, újra elégeti a regény egy részét. Alig egy éven belül emlékezetből újraírja – bizonyságául a regény alapján szállóigévé vált szavaknak: “Kézirat sosem ég el!”
Bulgakov legalább ötször kezdte teljesen újra a mű írását, s a kutatók legalább öt önálló változatot tartanak számon. “Add Uram, hogy befejezhessem a regényt!” – írja Bulgakov a fohászt a ki tudja hányadik kézirat margójára, az általa “napnyugta-regénynek” nevezett nagy mű azonban befejezetlen maradt. 1938-ban a kézirat tetejére fölírja ugyan a végleges címet: “A Mester és Margarita” és elkészül az “Epilógus” is, a végső szerkesztést azonban nem tudja elvégezni. A kézirat nem ég el, mert nem létezik – parafrazálhatnánk a híres szállóigét. Keserű tény: A “Mester és Margaritá”-nak nincs végleges kézirata. Ami van: a regény 1938-ban elkészült gépirata, meg többfüzetnyi javítás és betoldás, melyeket már nagy betegen, látását elveszítve diktált feleségének élete utolsó hónapjaiban.

Külön regény a mű kiadásának története is. Felesége, Jelena Szergejevna Bulgakova az író végakaratának megfelelően, számos alkalommal megkísérelte a regény kiadatását, de erre csak közel három évtizeddel később, 1966-67 fordulóján került sor. A Moszkva című folyóirat közölte – durván megkurtítva. Szőllősy Klára, a regény kiváló magyar fordítója azonban nemcsak a megcsonkított szöveget fordította le, hanem a kihagyott részeket is: Bulgakov özvegye ugyanis minden egyes töredéket kalandos úton – a fehérneműjébe rejtve – átcsempészett Budapestre. Így állt elő az a különös helyzet, hogy Magyarországon, magyarul előbb került az olvasók elő “A Mester és Margarita” cenzúrázatlan szövege, mint hivatalos szovjet kiadásban.

Azóta már két alkalommal próbálták orosz kutatók újra rekonstruálni a regény szövegét, legalábbis azt a variánst, amely feltételezhetően legközelebb esik az író szándékaihoz. A mostani magyar felújított kiadás az 1989-es, azóta világszerte elfogadott szövegen alapul.

Információ:

Formátum:.pdf.djvu.epub.mobi.txt
fb2.ibooks.lit.ogg

Kiadó:
EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma:
578
Borító:
KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly:
670 gr
ISBN:
9789630792493
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:
2017
Árukód:
2043453 / 1075982
Fordító:
Szőllősy Klára

Üres online:777

Könyv letöltése:555

Az ár:

A Mester és Margarita e-könyv(könyv) (HUF-0.00Ft)

A Mester és Margarita Hangoskönyv (HUF-0.00Ft)

Könyv letöltése

Sok tapasztalat és tudás hozzáadása. Itt készíthet PDF Special ePub A Mester és Margarita. PDF, Kindle, Ebook, ePub és Mobi elérhető ezen az oldalon. Természetesen a A Mester és Margarita PDF könyv modern letöltése nagyon érdekes. Nem kell megvásárolnia, mert ingyen letöltjük. Szerezd meg a Kindle-t vagy töltsd le az ingyenes Kindle Reading alkalmazást

CÍMKÉK:

Olvassa el a letöltés ingyenes online A Mester és Margarita MOBI TXT; ingyenes e-könyv A Mester és Margarita FB2 könyv pdf;Letölthető ingyen A Mester és Margarita FB2 DJVU;Letöltés ebook pdf A Mester és Margarita iBook MOBI; e-book Letöltés pdf A Mester és Margarita DJVU EPUB;e-könyv Download A Mester és Margarita iPhone español; ebook pdf A Mester és Margarita KINDLE könyv;Letöltés online pdf 9789630792493 A Mester és Margarita TXT magyar; Ingyenes e-könyv pdf A Mester és Margarita iPad TXT;
letöltése könyv A Mester és Margarita epub magyarul ingyen regisztrálás nélkül
A Mester és Margarita hangoskönyv ingyenes magyarul online
A Mester és Margarita book pdf
A Mester és Margarita letöltés epub magyar
letöltési könyv A Mester és Margarita MOBI ingyen magyar
letöltési könyv A Mester és Margarita pdf
A Mester és Margarita online spanyol
letöltés A Mester és Margarita epub ingyenes ipad
A Mester és Margarita mobil könyv
A Mester és Margarita tanulni ingyen online
letöltési könyv A Mester és Margarita Mihail Bulgakov
hangoskönyv A Mester és Margarita
A Mester és Margarita pdf Töltse le az ingyenes magyar legújabb verziót
üres online A Mester és Margarita pdf
A Mester és Margarita teljes könyv
letöltése pdf A Mester és Margarita ingyen


a tudatalattid határtalan ereje pdf
lajos antal a tudatalattid határtalan ereje pdf
a fiatalság titka – a telomer-hatás pdf
családom és egyéb állatfajták pdf
tony buzan elmetérképezés mesterfokon pdf
elmetérképezés mesterfokon pdf
dan brown eredet pdf letöltés ingyen

A Mester és Margarita.pdf

A Mester és Margarita.ePub

ISBN: 9789630792493

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük